I. 0,5l raugintų kopūstų,
3 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai spirgučio,
5-7 bulves.

Raugintus kopūstus (jei labai rūgštūs, reikia nuplauti)sudėti į salotinę, užpilti pavirintu aliejumi, pabarstyti spirgučiu. Bulves patiekti virtas su lupenomis.

II. 0,5l raugintų kopūstų,
1 šaukštas cukraus,
0,5 stiklinės aliejaus,
2 šaukštai spirgučio.

raugintus kopūstus, jei labai rūgštūs, nuplauti šaltu vandeniu, pabarstyti cukrumi, sumaišyti (cukrų geriau dėti į 1/3 stiklinės arbatos, ištirpinti ir užpilti ant kopūstų).
Aliejų užvirinti, ataušinti, užpilti ant kopūstų, sumaišyti. Raugintų kopūstų salotas dėti į salotinę ir užbarstyti spirgučių. Prie šių salotų duodama karštų šutintų bulvių.Bulves nuskusti, supjaustyti, užbarstyti druskos, pipirų, smulkiai pjaustyto svogūno, uždėti gabaliuką taukinės. Vietoj taukinės galima dėti bet kokio riebalo, tik nedaug. Užpilti truputį išrūgų ar vandens.
kai bulv4s suminkštės, skysčio turi nebūti. Išvirusias bulves sukratyti.

Twitter