6 rauginti antaniniai obuoliai,
6 džiovintos slyvos,
0.5 stiklinės vyno.

Raugintus obuolius (jei oda negraži – nulupti) supjaustyti į 4 dalis, pašalinti sėklyną, sudėti į stiklinį indą, palaistyti vynu ir apibarstyti džiovintomis kapotomis slyvomis.
Raugintus obuolius galima duoti salotinėse nepjaustytus arba perpjautus pusiau, į tarpus galima pridėti marinuotų slyvų ar kriaušių.Raugintų obuolių puselėmis tinka puošti šaltus paukštienos mėsos patiekalus.
Obuolius rauginti taip : į gerai išvalytą medinę statinaitę sudėti eilėmis nuplautus, sveikus, vidutinio dydžio antaninius obuolius, sluoksniuojant su vyšnių ir juodųjų serbentų lapais, užpilti pasaldytu vandeniu (10 l vandens imti 400 g cukraus ir 3 šaukštus druskos), uždengti mediniu dangčiu, paslėgti ir apie vieną mėnesį palaikyti šaltesnėje vietoje, kad išrūgtų.Jei vanduo nusenka, papildyti šaltu vandeniu.

Twitter