12 porcijų reikės:
375 g miltų,
1 pakelis sausų mielių,
4 kiaušinių tryniai,
100 g tirpinto sviesto,
70 g cukraus,
250 ml šilto pieno,
50 g paruoštos marcipaninės masės,
75 g maltų aguonų,
1 arbat. šaukšt. krakmolo,
žiupsnelis malto cinamono,
žiupsnelis druskos,
750 g slyvų,
3 valg. šaukšt. ištirpintos aviečių želė.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, 3 trynius, sviestą, žiupsnelį druskos, 40 g cukraus ir 125 ml pieno. Uždenkite ir pastatykite šiltai 40 min.
2. Marcipaninę masę sumaišykite su 30 g cukraus. Užvirinkite 100 ml pieno su žiupsneliu druskos. Suberkite maltas aguonas ir vėl užvirinkite. Įmaišykite marcipaninę masę. Krakmolą sumaišykite su trupučiu vandens ir sutirštinkite juo masę, gerai išsukant. Paskui dar įmaišykite 1 kiaušinio trynį ir cinamoną.
3. Iš mielinės tešlos iškočiokite stačiakampį. Perpjaukite išilgai į 3 vienodo dydžio juostas. Aguonų masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant kiekvienos tešlos juostelės vidurio išilgai. Tešlos kraštelius patepkite pienu ir sulipdykite juos išilgai, kad aguonos liktų viduryje.
4. Ištempkite tešlos volelius su aguonomis iki 45 cm ir sudėkite juos lanku į apvalią kepimo formą, išteptą riebalais. Nuplautas slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir išdėliokite tarp tešlos volelių. Tešlos volelius įpjaukite išilgai, patepkite tešlą pienu ir kepkite pyragą 50 min. 200° temperatūroje. Iškepusį ištepkite ištirpinta želė.

Twitter