Jums reikės:
1,5 pakelio sviesto
400 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
9 kiaušinių
200 g maltų riešutų
450 g miltų
1,5 pakelio kepimo miltelių
3/4 stiklinės stiprios kavos
7 šaukštų kavos likerio
2 pakelių karamelinio kremo
1 l pieno
250 g grietinėlės
2 šaukštai kakavos
abrikosų

Sviestą sutrinkite su 300 g cukraus bei vaniliniu cukrumi. Trindama įmuškite po trynį. Masę sumaišykite su riešutais, miltais ir kepimo milteliais. Supilkite kavą ir likerį, sumaišykite su plaktais baltymais. Tada tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą. Kepkite apie 30 min iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Karamelinį kremą sumaišykite su 2/3 stiklinės pieno, likusį pieną užvirinkite su likusiu cukrumi ir jį supilkite į paruoštą kremą. Įdėkite 1 valandai į šaldytuvą. Išėmusi sumaišykite su 100 g plaktos grietinėlės. Tada ištepkite juo tešlą, pabarstykite ją kakava. Supjaustykite tešlą į 20 porcijų. Kiekvieną pyragaitį papuoškyte plakta grietinėle ir gabaliuku abrikoso.

Twitter