1 kg rūkytos žuvies (menkės, silkės ar kt.),
2 šaukštai pomidorų košės,
1 svogūnas,
druskos,
cukraus.

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėjus į salotinę užpilti karštu pomidorų padažu.
Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti pomidorų košės, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad sutaisyta žuvis būtų panaši į koncervuotą alyvoje žuvį, pomidorų košės ir svogūnų nereikia dėti.Užpiltą karštu aliejumi žuvį uždengtame inde palaikyti 0.5 val. nekarštoje orkaitėje.
Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

Twitter