50g lašinių,
100g svogūnų,
500g parūkytos dešros arba dešrelių,
2 žaliosios paprikos,
500g pomidorų,
2 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių,
1/2 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,
1/2 šaukštelio čiobrelių,
cukraus,druskos,
1/8l grietinės,
makaronų arba ryžių.

Lašinius ir nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Dešrą ar dešreles nulupti ir supjaustyti 2 cm storio gabaliukais. Papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti dideliais gabalais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti ir supjaustyti gabaliukais. Ant stiprios ugnies pačirškinti lašinukus, kol pavirs spirgučiais. Sudėti rūkytą mėsą bei svogūnus ir kepti pamaišant. Suberti prieskonius,cukrų, sukrėsti pomidorus. Troškinti uždengus ant silpnos ugnies apie 10 min. Po to suberti paprikas ir patroškinti dar 5 min. Prieš patiekiant, pasūdyti, supilti grietinę ir išmaišyti.

Twitter