4 porcijoms reikės:
500 g slyvų
200 g rūkytos šoninės
50 g žemės riešutų
1-2 skiltelių česnako
2 šaukštų aliejaus
saldžiųjų ir aštriųjų paprikų miltelių
rozmarinų
druskos
maltų pipirų

Šoninė gerai atšaldykite šaldytuve ir aštriu peiliu supjaustykite labai plonomis pailgomis skiltelėmis, kad į kiekvieną galima būtų suvinioti po slyvą. Keptuvėje įkaitinikite aliejų, sudėkite nuluptas česnako skilteles, pakepinkite, kol parudos, ir išmeskite. Į keptuvę su česnakinių aliejumi suberkite stambiai sukapotus riešutus ir maišidama kepkite 2-3 min. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite trupučiu saldžiųjų ir aštriųjų paprikų miltelių, druska ir maltais juodais pipirais. Slyvas nuplaukite, įpjaukite ir išimkite kauliukus. Vietoje kauliukų įsprauskite pusę šaukštelio paruoštų riešutų ir po 2-3 rozmarino lapelius. Kiekvieną slyvą apviniokite šoninės skiltele ir susmeikite pagaliuku. Slyvas dėkite į riebalais išteptą formą, o šią – į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol šoninė taps traški ir gražiai apkepusi. Pariekite kaip karštą užkandėlę prie raudonojo vyno ar alaus.

Twitter