4 porcijoms reikės:
350 g miltų,
1 kiaušinio,
druskos,
800 g bulvių,
200 g varškės,
1 svogūno,
3 šaukštų sviesto,
druskos, pipirų.

Pagaminkite įdarą: bulves nušveiskite ir išvirkite su lupenomis, tada nulupkite ir leiskite ataušti. Varškę ir bulves sumalkite mėsmale, įdėkite apkepintus svogūnus ir gerai sutrinkite. Galiausiai pagardinkite druska ir pipirais. Suminkykite tešlą iš miltų, kiaušinio, druskos ir pusės stiklinės vandens. Plonai iškočiokite ir stikline išspauskite apskritimus. Ant kiekvieno dėkite po porciją faršo, sulenkite perpus ir suspauskite kraštus. Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį ir pamaišiusi uždenkite. Kai vanduo užvirs, atidenkite puodą ir virkite 2-3 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu ir patiekite su spirgučiais.

Twitter