3 stiklinės virtų ryžių
3 obuoliai
3 kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
1/2 stiklinės džiūvėsių
cukraus
cinamono

Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus, juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta baltymų putų sandara.
Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą indą dėti ryžius, sloksniojant juos su oboliais. Viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Apkepo paviršių aptepti kiaušinio triniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir kepti orkaitėje apie 20 min.

Twitter