4 porcijoms reikės:
1 laiškinio svogūno
1 šaukšto aliejaus
400 g ilgagrūdžių ryžių
200 ml baltojo vyno
300 g šaldytų žirnelių
1 l sultinio
3 šaukštų sviesto
5 šaukštų tarkuoto parmezano
2 morkų

Susmulkintą svogūną pakepinkite puode su aliejumi, sudėkite nuplautus ryžius ir kepkite 2 min. Supilkite vyną ir troškinkite, kol ryžiai jį sugers. Suberkite pusę žirnelių, užpilkite karštu sultiniu ir virkite. Ryžius nukoškite, sumaišykite su sviestu ir parmezanu, dėkite į riebalais išteptą formą ir suspauskite. Kepkite apie 20 min iki 90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Morkas supjaustykite juostelėmis ir kartu su žirneliais išvirkite. Gerai nukoškite. Išimkite iš formos apkepą ir papuoškite žirneliais bei morkomis.

Twitter