6 porcijoms reikės:
250g ryžių,
1/2 l pieno,
250g obuolių putėsių arba keptų obuolių,
pusės pakelio vanilinio cukraus,
250g rūgščių obuolių,
80g cukraus,
cinamono,
migdolų drožlių pabarstymui.

Ryžius nuplaukite ir užpilkite pienu, įberkite cukraus ir virkite ant mažos ugnies. Tuo metu sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su obuolių putėsiais, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kai ryžiai kiek atvės, padalykite juos į dvi dalis. Formą išklokite folija Dėkite vieną sluoksnį ryžių, sluoksnį obuolių ir kitą sluoksnį ryžių. Išlygintą paviršių galite pabarstyti migdolų dribsniais ir kepkite 10 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti su vaniliniu padažu.

Twitter