4 porcijoms reikės:
1 svogūno,
3 šaukštų aliejaus,
250g mišrių ryžių,
druskos, pipirų,
šaukštelio kario,
pusės šaukštelio kmynų,
4 šaukštų miltų,
4 stiebelių mėtų,
300g jogurto,
1 citrinos sulčių ir žievelių.

Svogūną supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite ryžius ir kepkite min., įpilkite 600ml sūdyto vandens. Uždenkite ir troškinkite 25 min. ant mažos ugnies.Visas vanduo turi išgaruoti. Ryžius pagardinkite druska, pipirais, kariu ir kmynais. Sudėkite miltus, sumaišykite ir leiskite ataušti. Mėtas supjaustykite juostelėmis, sudėkite į jogurtą, sumaišykite, pagardinkite citrinos sultimis ir žievelėmis bei druska ir pipirais. Iš ryžių suformuokite 6 kukuliukus, apkepinkite juos su likusiu aliejumi. Patiekite su jogurto ir mėtų padažu.

Twitter