Jums reikės:
2/3 stiklinės trumpagrūdžių ryžių,
2 stiklinių mėsos ar daržovių sultinio ( gali būti iš kubelių ),
nedidelio svogūno,
2 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų tarkuoto žementalio ar kitokio kietesnio sūrio,
šaukšto supjaustytų krapų, pusės stiklinės ryžių dribsnių, aliejaus kepti.
Kubeliais supjaustytą svogūną apkepinkite puodelyje įkaitintame aliejuje, suberkite nuplautus ryžius ir kepkite maišydama. Supilkite karštą sultinį ir virkite 20 min. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite grietinę, sūrį, trynius, krapus, sumaišykite ir padėkite, kad atauštų. Suformuokite mažo graikinio riešuto dydžio kukuliukus, apvoliokite plaktu kiaušinio baltymu ir ryžių dribsniais. Virkite įkaitintame aliejuje. Patiekite prie troškintos mėsos ir žuvies, su salotomis arba kaip atskirą patiekalą.

Twitter