200g rūkytos dešros,
1 stiklinė ryžių,
1 kiaušinis,
4 šaukštai grietinės,
druskos,
petražolių lapelių, vandens,
1 stiklinė saldžios grietinėlės,
2 šaukštai sviesto.

Nuplautus ryžius suberti į verdantį vandenį ir maišant virti. Prieš baigiant virti, pasūdyti. Išvirusius nusunkti, užpilti grietinėle ir, sandariai uždengus, leisti pastovėti, kad išbrinktų. Paskui į ryžių košę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir košę sukrėsti į paruoštas formeles. Formelės turėtų būti arbatinio puodelio dydžio. 10-15 min. kepama orkaitėje. Iškeptus ryžių užkepus išversti ant lentelės ir atšaldyti.
Rukytą dešrą supjaustyti griežinėliais ir truputį pakepinti svieste. Duodant į stalą, ryžių užkepus sudėti į lėkštę, užpilti tiršta grietine, uždėti dešros griežinėlius. Puošti žalumynais.

Twitter