(1 porcija)
Grilyje keptos cikorinės salotos
1 stora salotinės cikorijos gūžė
sviesto
druskos
raudonųjų pipirų

Ruošiant cikorijos lapus maistui, reikia pašalinti išorinius blogus lapus, gūželę atsargiai nuplauti ir nusausinti.
Gūželę perpjauti per pusę išilgai. Pjūvio vietas sutepti suminkštėjusiu sviestu, pagardintu druska ir raudonaisiais pipirais.
Cikorijos puselės dedamos į įkaitusį grilį ant grotelių ir, priklausomai nuo gūželės storumo, kepamos 4-6 minutes.
Nuolat patepama sviestu.

Galimas ir kitas variantas: Likus kepti 1 min. ant cikorijos puselių uždedama po sūrio griežinėlį. Sūris grilyje su rėmeliais turi pasidaryti kreminis.

Arba: Ant iškeptų, karštų cikorijos puselių uždedama varškė sumaišyta su grietinėle.

Arba: Cikorijų puselės susukamos į lašinių ar kumpio juosteles, kepamos ir tiekiamos kaip garnyras.

Twitter