8 citrinos,
1 stiklinė slyvų be kauliukų,
0,5 stiklinės razinų,
2-3 obuoliai,
3-4 šaukštai grietinės,
petražolių lapelių.

Penkias citrinas gerai nuplauti ir kiekvienos nupjauti1/3.Minkštimą išimti nesupjaustant žievės.Jos kraštelius aštriu peiliuku išpjaustyti danteliais.
Slyvas išmirkyti, nusausinti ir supjaustyti šiaudeliais. Razinas nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Tarkinius apšlakstyti citrinos sultimis. Į dubenį sudėti tarkuotus obuolius, razinas, slyvas, uždėti grietinės ir išmaišyti. Paskui šaukšteliu tų salotų, pridėti į išpjaustytas citrinas. Paduodant į stalą, puošti petražolių lapeliais. Tokios salotos paduodamos prie baltos mėsos patiekalų. Vietoj citrinų galima imti blanširuotus didelius obuolius.

Twitter