6 porcijoms reikės:
400g šaldytų žaliųjų žirnelių,
1 stiklinės kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės,
1 obuolio, 2 bananų, 150g šaldytų vyšnių,
3 šaukštų juostelėmis supjaustytų džiovintų slyvų,
3 šaukštų migdolų drožlių, 1 šaukšto krapų,
1 šaukšto citrinos sulčių,
1/2 šaukštelio cukraus, druskos, 6 salotų lapų
Padažui:
1 šaukšto citrinos sulčių,
3 šaukštų aliejaus,
1/2 šaukštelio garstyčių, druskos, pipirų

Padažas: garstyčias ištrinkite su citrinos sultimis ir 1 šaukštu šalto virinto vandens, suplakite su aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
Žirnelius išvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens, paskui nukoškite ir leiskite ataušti. Obuolį supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių. Bananus nulupkite ir supjaustykite pusrutuliais bei pašlakstykite likusiomis citrinos sultimis. Vyšnias atšildykite ir nusausinkite. Žirnelius sumaišykite su likusiais komponentais, užpilkite paruoštu padažu, sumaišykite ir 1 val. įdėkite į šaldytuvą. Patiekite ant salotų lapų.

Twitter