½ galvutės žiedinio kopūsto,
½ cukinijos,
1-2 pomidorai,
2 svogūnai,
½ stiklinės žaliųjų žirnelių,
žalumynų (svogūnų laiškų, krapų),
prieskonių (druskos, pipirų, „Vegetos“)
Padažui:
½ stiklinės grietinės,
½ stiklinės jogurto,
2-3 skiltelės česnako,
2 šaukštai citrinos sulčių,
druskos, pipirų

1. Žiedinį kopūstą išskirstykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūnus ir cukiniją supjaustykite ir apkepinkite, paskaninkite prieskoniais. Į lėkštę sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, svogūnus, cukiniją ir žiedinius kopūstus, sumaišytus su žaliaisiais žirneliais. Salotas užpilkite padažu.
2. Padažui sumaišykite grietinę su jogurtu, citrinų sultimis, susmulkintais česnakais ir įberkite druskos bei pipirų.

Twitter