400 g kalafiorų
100 g pupelių
3 vidutinio dydžio morkos
1 svogūnas
1 raudonoji ir 1 žalioji paprikos
druskos, pipirų

Padažui:
1/2 poro
ryšulėlis petražolių
1 valg. šaukštas pomidorų padažo
1 valg. šaukštas majonezo
2 valg. šaukštai garstyčių
1 arbat. šaukštelis džiovintos paprikos miltelių
1 arbat. šaukštelis „Vegetos“
1 arbat. šaukštelis citrinos sulčių

Kalafioro žiedynus išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirti per naktį vandenyje mirkytas pupeles. Morkas sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti plonomis juostelėmis. Papriką (žalią ir raudoną) supjaustyti juostelėmis, o svogūnus – kuo smulkiau. Užpilti padažu.
Padažą ruošti taip: porą ir petražoles labai smulkiai supjaustyti, supilti garstyčias, majonezą, sudėti prieskonius ir viską gerai išmaišyti.

Twitter