4 porcijoms reikės:
1 didelio balto rediko
1 vidutinės morkos
1 obuolio
3 skiltelių česnako
pusės citrinos
0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
druskos
maltų pipirų
petražolių
krapų
svogūno laiškų

Ridiką, morką ir uobolį nulupkite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Salotų komponentus sumaišykite giliame dubenyje. Pagardinkite druska ir pipirais. Nulupkite česnaką ir sutrinkite jį, sumaišykite su citrinos žievelę. (Kad žievelė nebūtų karti, prieš tarkuojant ją reikia nuplikyti.) Česnaką su citrina dėkite į salotas.
Į salotas išspauskite citriną ir sumaišykite. Pusei valandos įdekite salotas į šaldytuvą. Prieš patiekdami pabarstykite salotas smulkiai sukapotomis petražolėmis, krapais ir svogūnų laiškais. Ridikų salotos labai tinka prie mėsos patiekalų.

Twitter