175 g baltos duonos,
700 g pomidorų,
po 70 g minkšto sūrio ir Lietuviško BRIE sūrio,
450 g agurkų,
125 g salotų arba špinatų.
Padažui:
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukštai vyno acto,
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
bazilikų, druskos, pipirų.

Duoną supjaustome maždaug 2.5 cm dydžio kubeliais ir šiek tiek padžioviname šiltoje orkaitėje.Nedideliais gabalėliais supjaustome pomidorus bei agurkus.Panašaus dydžio kubeliais supjaustome ir sūrį.Paruošiame uždarą : sumaišome aliejų, actą, bazilikus, pagardiname pipirais ir druska.Nuplautus ir nuvarvintus salotų ar špinatų lapus suplėšome nedideliais gabalėliais, sudedame į didelę salotinę.Ant viršaus dedame paruoštas daržoves, sūrį, užberiame skrudintų duonos gabalėlių, uždedame alyvuogių.Supilame uždarą ir viską gerai išmaišome.Papuošiame bazilikų lapeliais.

Twitter