500 g miltų
250 g margarino
3/4 stiklinės cukraus
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai kepimo miltelių
4 kiaušinių tryniai
vanilės
agrastų arba slyvų uogienės
džiovintų vaisių
2 šaukštai kakavos
šaukštelis sodos

Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, ištrinti su margarinų, berti cukrų, grietinę, kiaušinio trynius, vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti, padalinti į dvi dalis, į vieną suberti sodą ir kakavą. Į riebalais pateptą skardą sudėti šviežia tešlą, patepti uogiene arba keptais uoboliais. Tamsią tešlą padalyti į 24 arba į 32 dalis, daryti rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įdėti razinų, riešutų arba pakepintą apelsino žievėlę. Taip įdarytus rutuliukus sudėti ant uogienės. kepti 50 min. 180 – 200 „C temperatūroje. Iškepus supjaustyti gabaliukais. Sausainius apipilti šokoladinių glajumi.

Twitter