165 g miltų,
150 g cukraus pudros,
šaukštelis citrinos sulčių,
2 kiaušiniai,
150 g sviesto,
150 g kapotų lazdyno riešutų.
Papuošimui: 40 lazdyno riešutų.

Paberkite ant minkymo lentos 150 g miltų ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir suleiskite kiaušinių trynius. Viską sumaišykite su dalimi miltų ir, sudėję šaltą, gabaliukais sukapotą sviestą ir kapotus lazdyno riešutus, užberkite likusiais miltais. Užminkykite tešlą, iškočiokite „dešrelę“ ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Minkymo lentą pabarstykite likusiais miltais ir iškočiokite 3 mm storio lakštą. Išspauskite 4 cm skersmens apvalius sausainėlius ir sudėkite juos į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą. Papuoškite riešutų puselėmis ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Kepkite 8 min.

Twitter