(maždaug 50 sausainių)

165 g miltų
150 g smulkaus cukraus
1 šaukštelis citrinos sulčių
2 kiaušiniai
150 g sviesto
150 g kapotų lazdyno riešutų
40 lazdyno riešutų papuošimui

Paberkite ant minkymo lentos 150 g miltų ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir suleskite kiaušinių trynius. Viską sumaišykite su dalimi miltų ir sudėję šaltą, gabaliukais sukapotą sviestą ir kapotus lazdyno riešutus, užberkite likusiais miltais. Užminkykite tešlą, iškočiokite dešrelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Minkymo lentą pabarstykite likusiais miltais ir iškočiokite 3 mm storio lakštą. Išspauskite 4 cm skersmens apvalius sausainėlius ir sudėkite juos į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą. Papuoškite riešutų puselėmis ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200C (th.6), ir kepkite 8 minutes

Twitter