1 kg kiaulienos nugarinės,
šaukšto pankolio sekly,
2 lauro lapų,
1 šviežio rozmarino stiebelio arba džiovinto 1 arbatinio šaukštelio,
pipiru ir druskos,
2 šaukštų aliejaus,
2-3 česnako skiltelių,
200 ml. baltojo vyno,
1 šaukšto baltojo vyno acto,
2 pankolio galvučių.

Garnyrui – pievagrybių ar kitokių svieste keptų grybų.

Nugarinės gabalą ties kaulu įpjaukite. Apibarstykite pankolio sėklomis, rozmarinu ir uždėkite lauro lapus. Įtrinkite pipirais ir druska. Sunkiame kepimo inde įkaitinkite aliejų, įdėkite paruoštą mėsą ir kiškite j karštą (apie 225°) orkaitę. Po 15 minučių kepimo temperatūrą sumažinkite iki 175 laipsnių ir mėsą aplaistykite vynu bei vyno actu. Kepkite apie pusvalandį, šiek tiek palaistydamos skysčiu, susidariusiu iš aliejaus, mėsos ir vyno. Tuomet šalia kepsnio sudėkite pankolių puseles ir viską kepkite dar apie 45 minutes, įsmeigusios peilį ar šakutę patikrinkite, ar mėsa visiškai iškepusi: kepsnyje neturi būti kraujo. Tuomet uždenkite folija ir dar kurį laiką palikite karštoje orkaitėje. Patiekite su svieste keptais grybais ir padažu nuo kepsnio.

Twitter