2 silkės,
4 bulvės,
3 morkos,
1 burokėlis,
1 stiklinė žalių žirnelių,
0.5 stiklinės pupelių,
2 svogūnai ar svogūnų laiškų,
acto,
aliejaus,
cukraus.

Bulves, morkas, burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti.Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje.Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejum.
Tada išmirkytas silkes nulupti, išimti kaulus, gražiai supjaustyti ir pailgame pusdubenyje padaryti vieną silkę.Pridėti galvą ir uodegą, palaistyti atskiestu actu su trupučiu aliejaus arba užpilti grietine, majonezu ar kitu silkėms tinkamu padažu, o viršų papuošti petražolių lapeliais.Aplink silkę krūvelėmis arba eilutėmis sudėti marinuotas ir šviežias daržoves, derinant jų spalvas.
Daržoves galima keisti, kaip patinka, dėti tokių, kokių tuo metu turima, pavyzdžiui, vasarą prie silkės labai tinka švieži pomidorai, agurkai, žiemą – grybai, marinuotos ar raugintos daržovės.

Twitter