5-8 silkės,
5-6 obuoliai,
0,5 stiklinės paruoštų krienų,
1 šaukštas cukraus,
truputis citrinos rūgšties,
petražolių lapelių,
1 morka,
1 svogūnas,
10-15 gvazdikėlių.

Silkę išmirkyti, išdarinėti ir , išėmus kaulus, puseles 2-3 val. pamerkti į parūgštintą vandenį. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Tarkinius pabarstyti citrinos rūgštimi. Morką ir svogūną taip pat sutarkuoti. Krienus, obuolius, svogūnus ir cukrų sumaišyti.
Silkių puseles susukti į volelius, jei silkė didesnė, puseles perpjaustyti pusiau. Susuktas puseles persmeigti gvazdikėliu. Taip paruoštus silkių gabaliukus sudėti į silkinę ir apdėlioti paruoštu mišiniu. Petražolių lapelius nuplauti, smulkiai supjaustyti ir užbarstyti ant patiekalo. Prie silkių geriausiai tinka bulvės, virtos su lupenomis.

Twitter