100 g jautienos,
100 g neriebios kiaulienos,
100 g veršienos,
2 šaltos virtos bulvės,
40 g gerai išmirkytos silkės,
svogūnas,
kiaušinis,
arbatinis šaukštelis druskos,
puse arbatinio šaukštelio pipirų,
keli valgomieji šaukštai pieno,
riebalų.
Padažui :
2 valgomieji šaukštai sviesto,
valgomasis šaukštas miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai korintukių, t.y. smulkių razinų (be grūdelių),
stiklinė mėsos sultinio,
pusė valgomojo šaukšto acto,
arbatinis šaukštelis sviesto,
druskos,
pipirų.

Mėsą kartu su bulvėmis ir silke du kartus permalti mėsmale.Sumaišyti su smulkiai supjaustytu ir pakepintu svogūnu, kiaušiniu ir trupučiu pieno, pridėti prieskonių.Suformuoti bifšteksus ir stipriai įkaitinuose riebaluose kepti iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė.
Paruošti padažą : į nedidelį puodą suberti cukrų, padėti ant ugnies; ant gautos karamelės užpilti actą ir sultinį.Į tokį padažą suberti korintukes ir viską pavirinti.Miltus pakepinti keptuvėje su valgomuoju šaukštu sviesto ir užpilti sultiniu su korintukėmis.
Prieš tiekiant į stalą į padažą sudėti likusį sviestą.
Apskaičiuota 2-3 porcijoms.

Twitter