3 silkės,
2 – 3 svogūnai,
2 morkos,
5 pipirai,
1 šaukštas aliejaus,
3 gvazdikėliai,
2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
1.5 stiklinės vandens.

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriantt išilgai į dvi puses.
Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus – pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min.Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.
Silkių puseles, pasidėjus mėsą į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius.Kad jie neiširtų, vyniotinyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą.Taip pagamintus vyniotinius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu.Indą laikyti uždengus.Valgyti tinka po paros.
Prieš duodant į stalą, vyniotinius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų.Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.
Vyniotinius galima kimšti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, aliejuje troškintais marinuotais grybais, svogūnais bei raugintais agurkais ir t.t.

Twitter