1 kg miltų,
50g mielių,
250g pieno,
5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės aguonų,
stiklinė razinų,
cukrus, 400g sviesto.

Mieles pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandį. Tešla padalijama į 6 dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžiūtų. Šiltai kildoma valandą. Vienas paplotėlis pakočiojamas, nekeičiant krypties ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas , aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruošiami visi 6 paplotėliai.Uždėjus paskutinį, aptepus sviestu ir apibarčius cukrumi, visi kartu gražiai apipjaustomi apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui per marlę nusunkiamos, sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie val. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.

Twitter