750 g vištienos arba 1 kg vištos kaulų
morka
salieras
petražolė (su lapais)
svogūnas
kiaušinio baltymas
keli kalendros grūdeliai,
truputis druskos
1-3 l vandens (vandens kiekis priklauso nuo pageidaujamos sultinio koncentracijos)

Supjaustyta mėsa ar smulkiai sukapoti kaulai užpilami šaltu vandeniu ir užvirinama. Nugraibstomos putos, pasūdoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mėsai suminkštėjus, sudedamos stambiai supjaustytos daržovės, perpjautas, sausai pakepintas svogūnas, suberiami kalendros grūdeliai ir verdama toliau.
Išviręs sultinys iškošiamas ir paliekamas nusistoti. Kai nusistoja, nupilamas ir, jai dar esti neskaidrus, nuskaidrinamas kiaušinio baltymu. Skaidrinimui baltymas išplakamas ir sudedamas į sultinį. Maišant užvirinama ir perkošiama.

Twitter