6 asmenims

275g sviesto
250g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
6 kiaušiniai
1-2 šaukštai romo
150g miltų
100g krakmolo
3 šaukšteliai kepimo miltelių
100g šokolado

Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, 2 kiaušinius, 4 trynius ir romą.
Po truputį į sviestą suberkite atskirai sumaišytus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kekso formą (30×11 cm) patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
1-2 šaukštus tešlos dėkite ė kepimo formą ir teptuku išlyginkite jos paviršių. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 min. (keksas turi būti maždaug 20 cm aukštyje virš ugnies). Dėkite antrą tėšlos sluoksnį ir vėl kepkite 2 minutes. Taip darykite tol, kol sunaudosite visą tešlą. Kaskart keksą orkaitėje padėkite žemiau,- taip, kad kekso viršus būtų 20 cm virš ugnies.
Peiliu keksą atskirkite nuo kepimo formos sienelių ir išverskite ant skardos. Nuimkite kepimo popierių ir maždaug 5 min. kepkite dar karštoje orkaitėje.

Glajaus paruošimas: puodelyje, įstatyme į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir likusius 25 g sviesto. Šiuo glajumi aptepkite keksą.

Twitter