Reikės:
500 g sluoksniuotos tešlos.
Įdarui:
50 g sviesto,
2/3 stiklinės cukraus,
¾ stiklinės migdolų,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
1 kiaušinio trynys.
Papuošimui:
1 išplaktas kiaušinis,
cukraus pudra pabarstymui.

Šiam pyragui naudojama gatava sluoksniuota tešla, kurią galite rinktis pagal savo skonį – bemielę arba mielinę.
Įdarui iki purumo ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį ir gerai išsukite, kad masė pasidarytų vienalytė.
Migdolus sumalkite kavamale, graikinius riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su sviesto-kiaušinių mase. Iš tešlos išpjaukite 2 apskritimus: iš vieno tešlos gabalo didelį apskritimą pyrago pagrindui, iš kito – mažesnį viršui. Didįjį dėkite į riebalais išteptą kepimo formą, padarant bortelius.
Sukrėskite riešutų įdarą į vidų ir uždenkite mažesniuoju lakštu, gražiai apspaudžiant kraštus. Pyrago viršuje peiliu padarykite 6-8 išlenktas linijas, kaip parodyta paveikslėlyje. Stenkitės neprapjauti tešlos kiaurai.
Pyragą ištepkite kiaušinio su 1 valg. šaukšt. cukraus plakiniu ir kepkite iki 190° įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min., kol pyragas gražiai apskrus.
Pyragą geriau valgyti atšalusį.

Twitter