12 porcijų reikės:
700 g slyvų,
125 g sviesto,
125 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
30 g stambiais kristalais cukraus.

1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Puseles dar kartą perpjaukite pusiau.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlai iki purumo išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną intensyviai sukant įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais migdolais ir sumaišykite su sviesto mase.
3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Ant tešlos ratu dėliokite slyvų ketvirčius vidine puse į viršų. Pyragą kepkite maždaug valandą. Jeigu įbedus į pyragą medinį virbą ištraukus jis neaplipęs tešla – vadinasi pyragas gatavas.
4. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir padėkite ant grotelių. Tolygiai apibarstykite jį stambių kristalų cukrumi. Patiekti galima su plakta grietinėle.

Twitter