Tešlai :
300 g miltų,
50 ml cukraus pudros,
125 g sviesto,
kiašinio trynys,
2-3 šaukštai vandens.
Įdarui :
225 g slyvų (be kauliukų),
2 apelsinai,
2 kiaušiniai,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
migdolų.

Iš tešlai skirtų produktų suminkyti nedidelį kepalėlį ir, įsuktą į polietileną, 30 min. palaikyti šaldytuve.vėliau iškočioti nestorą lakštą ir iškloti juo kepimo formą.
Įdarui nulupti apelsinus, išspausti sultis ir supilti į puodą.Ten pat sumesti žieveles, slyvas ir troškinti ant lėtos ugnies, iki jos suminkštės.Tada slyvas sudėti ant tešlos ir užpilti kiaušinių, grietinėlės, cukraus ir susmulkintų migdolų plakiniu.Pyragą kepti 40 min. 200 laipsnių orkaitėje, t.y. kol įdaras sukietės, o pyrago kraštai lengvai parus.

Twitter