4 porcijoms reikės:
700 g slyvų
250 ml grietinėlės
4 šaukštų cukraus
1 šaukšto miltų
2-3 gvazdikėlių
gabaliuko cinamono lazdelės
1 citrinos žievelės
mėtų lapelių

Slyvas perplaukyte, išimkite kauliukus. Užvirinkite 0,5 l vandens su cukrumi, gvazdikėliais, cinamonu ir citrinos žievele. Į verdantį vandenį su prieskoniais sudėkite slyvų puseles ir keletą kauliukų. Sriubą užvirinkite ir uždengtą virkite 5-6 min, kol slyvos suminkšties. Išimkite kauliukus, cinamoną, gvazdikėlius ir citrinos žievelę. Keletą slyvų puselių išimkyte papuošimui. Miltus sumašykite su nedideliu kiekiu šalto vandens, supilkyte į sriubą ir maišydama užvirinkite. Sriubą atšaldykite, suplakite plaktuvu, supilkite grietinėlę, sumaišykite ir gerai pakaitinkite. Supilkite į lekštes, papuoškite paliktomis slyvų puselėmis ir mėtomis. Patiekite karštą su kukuliais arba šaltą su skriebučiais.

Twitter