1-1,5kg miltų
100g cukrous
3-4 kiaušiniu
50g aguonų
10g miltelių
150g grietines
šokolado plyta be riešutų
margarino kepiniams

1)grietine supilti į 0,5l indelį ir išmaišyti įpilus kepimo miltelius
2)dubenyje sudėti margariną ir miltus (patariu supjaustyti margariną jog lengviau išminkytumėte), išminkyti (miltų kiekį galima keisti pagal skonį)
3) tešlą padalinkyte į dvi apyliges dalis viena jų bus pagrindas
4)viena tešlos dalį sutrupinkite ir į indą sudėkite grietinę aguonas ir kiaušinius sumaišytus su cukrumi, viska sumaišykite, pagal skonį dėkite miltų bet tai nebūtina, ši tešla bus viršuje
5) kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi sudėkite tešla be aguonų(jeigu esate smaližiai ant viršaus užpilkyte ogienės, tik nedaug)paskirstykite tešla vienodu storiu ir sudekite kitą tešlą
6)kepti apie valanda 170-200c nuolat tikrinant
7)baigus kepti ištraukite, užbarstykite šokolado drožles ir vėl idėkite į išjunktą orkaitę 5-10 min
8)palaukite kol atauš arba sukietės šokoladas, supjaustykite ir ragaukite
P.S. receptą keiskite pagal skoni ir ieškokite geriausio jums. SKANAUS

Twitter