Jums reikės:
225g juodojo šokolado,
100g sviesto,
150g rudojo cukraus,
150g cukraus pudros,
2 didelių kiaušinių,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
150g miltų,
50g lazdynų ar graikinių riešutų.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Puodelyje, įstatytame į verdantį vandenį, ištirpdykite 125g šokolado ir sviestą. Įmaišykite cukrų, kiaušinius (po vieną) ir visą laiką maišykite. Galiausiai supilkite vanilę. Įmaišykite miltus ir 1/4 šaukštelio druskos, riešutus ir likusį šokoladą, sulaužytą gabaliukais. Supilkite į kekso formą ir kepkite 20-25 min., kol vidurys bus iškepęs. Leiskite atvėsti ir supjaustykite keturkampiais pyragaičiais.

Twitter