(4-6 porcijos)
Užbaikite pietus, patiekdami šiuos nedidelius indelius su puikiu kremu.
1 puodelis liesos grietinėlės
110 g saldaus šokolado, susmulkinto
2 šaukšteliai cukraus
3 kiaušinių tryniai, lengvai suplakti
0,5 šaukštelio vanilės

Karamelizuoti sparneliai:
1 šaukštas migdolų, pasmulkintų
0,3 puodelio cukraus

1. Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę, šokoladą ir cukrų. Maišydami virkite virš vidutinės ugnies apie 10 minučių arba kol mišinys užvirs ir sutirštės.
2. Po truputį supilkite karštą mišinį į suplaktus kiaušinių trynius. Supilkite gautą mišinį atgal į puodą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies; įmaišykite vanilę. Supilkite šokoladą į 4 arba 6 desertinius indelius. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2-24 valandoms.
Jei norite, patiekdami papuoškite karamelizuotais sparneliais.
Karamelizuoti sparneliai:
Įkaitinkite orkaitę iki 1800C temperatūros. Išklokite skardą aliuminio folija; pašlakstykite aliejumi. Suberkite 1 šaukštą migdolų ant paruoštos folijos. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 6-8 minutes. Tuo tarpu supilkite 1/3 puodelio cukraus į keptuvę. Įkaitinkite virš vidutinės-didelės ugnies, iki cukrus pradės tirpti, retkarčiais pakratydami keptuvę, kad cukrus vienodai kaistų. Nemaišykite. Kai cukrus pradeda tirpti, sumažinkite ugnį iki mažos. Kepkite dar 2 minutes arba iki cukrus ištirps ir taps šviesiai geltonas, pamaišydami mediniu šaukštu, kai to reikia. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite 1/2 šaukštelio karšto vandens. Tuojau pat supilkite ant riešutų karštoje skardoje. Palikite 1 minutei atvėsti. Naudodami 2 šakutes, švelniai paskirstykite karamelę kuo plonesniu sluoksniu. Leiskite atvėsti ant folijos. Sulaužykite į gabalus; saugokite sandariame inde iki 3 dienų.

Twitter