350g šokolado, sulaužyto mažais gabaliukais,
375gml grietinės, 175 g cukraus, 100g sviesto,
200g cukraus pudros, 2 didelių kiaušinių,
300g miltų, 3 šaukštų kakavos, 1 šaukštelio sodos, 150g pieniško šokolado,sulaužyto mažais gabaliukais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Puode ištirpdykite 100g šokolado, 150 ml grietinės ir cukraus ant labai lėtos ugnies,visą laiką maišydama. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį. Dubenyje sutrinkite sviestą ir cukraus pudrą, kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą bei žiupsnelį druskos. Miltų masę sumaišykite su sviesto mase, dėdama po 1 šaukštą. Prisemkite 175 ml vandens. Po kiekvieno įmaišyto šaukšto miltų pilkite truputį vandens, kol sudėsite visus miltus ir supilsite visą vandenį. Pamažu įmaišykite šokolado masę.
Sukrėskite masę į formą ir kepkite 30-40 min. Leiskite atvėsti 5 min. ir išverskite ant grotelių. Glajui ant lėtos ugnies visą laiką maišydama pakaitinkite likusią grietinę ir po 150 g paprasto ir pieniško šokolado. Supilkite į indą ir plakite 5-10min., kol atauš, ir aptepkite tortą. Viršų pabarstykite skustu šokoladu.

Twitter