(12-16 vaflių)
1,75 puodelių miltų
0,5 puodelio cukraus
4 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
0,5 puodelio riebalų, ištirpintų
60 g pusiau saldaus šokolado, ištirpinto
1 šaukštelis vanilės
0,5 puodelio smulkintų graikinių riešutų
plaktos grietinėlės (nebūtina)

1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Mišinio viduryje padarykite duobutę; atidėkite.
2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinių trynius. Supilkite pieną, riebalus, šokoladą ir vanilę. Supilkite šokolado mišinį į miltų mišinį. Išmaišykite (tešla gali būti gumbuota). Sudėkite riešutus.
3. Nedideliame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą. Nepermaišykite.
4. Supilkite nuo 1 iki 1-1/4 puodelio tešlos į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždarykite dangtį; neatidarinėkite kepimo metu. Iškepusį vaflį išimkite šakutės pagalba.
Jei norite, galite patiekti šiltus su plakta grietinėle.

Twitter