1 kg špinatų (Špinatai)
2 svogūnai
3 šaukštai sviesto
cukraus
druskos

Paruoštus špinatus sudėti į truputį pasūdytą vandenį ir virti 2 min.
Išgriebus perplauti šaltu vandeniu, nuspausti, supjaustyti arba sumalti mėsmale.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste.
Po to sudėti špinatus, dar šiek tiek pakepinti, pasūdyti, paskaninti cukrumi ir atskiesti špinatų nuoviru.
Špinatų ir svogūnų masę pavirinti 2-3 min., supilstyti į stiklainius ir verdančiame vandenyje sterilizuoti 0,5 l talpos stiklainius 60 min., 1 l – 90 min.
Iškaitinus sandariai uždaryti.
Špinatų tyrė tinka omletams, lietiniams įdaryti arba su kietai virtais kiaušiniais.
Prireikus ją galima sutirštinti džiūvėsėliais ar pakepintais miltais.

Twitter