4 porcijoms:
750 g briuselio kopūstų,
1 l mėsos sultinio,
100 g virtos kalakuto krūtinėlės,
150 g grietinės,
muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
50 g fermentinio sūrio,
1 aitriosios paprikos ankštis.

Briuselio kopūstus nuvalykite, nuplaukite ir įpjaukite kryžmai jo kotelį. Užvirkite mėsos sultinį ir 25 min. virkite jame kopūstus.
Išimkite iš sultinio kelias galvutes, nulupkite keletą lapelių ir padėkite į šalį. Iš likusių galvučių padarykite piurė.
Virtą kalakuto krūtinėlę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į sriubą kartu su grietine, išmaišykite ir truputį pakaitinkite. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.
Sutarkuokite sūrį. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite. Patiekite, užbarstę paprika, sūriu ir papuošę kopūstų lapeliais.

Twitter