4 porcijoms reikės:
1 svogūno,
3 bulvių,
1šaukšto svieso,
žiupsnelio maltų anyžių,
600ml daržovių sultinio,
1 ryšelio builių,(galima petražolių),
200ml grietinės,
druskos, pipirų, keleto lašų citrinos sulčių,
1 cukinijos,
2 šaukštų aliejaus,
1 riekelės baltos forminės duonos.

Svogūną supjaustykite kubeliais. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Aukštame puode ištirpdykite sviestą, sudėkite supjaustytą svogūną, pabarstykite anyžiais ir truputį patroškinkite, dažnai maišydama. Supilkite sultinį, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min. Keletą šakelių builių palikite papuošimui, kitų lapelius nuskabykite ir sudėkite į išvirusias daržoves. Sriubą sutrinkite mikseriu. Įdėkite grietinės, sumaišykite ir pakaitinkite. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis. Cukiniją supjaustykite griežinėliais, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepkite. Duoną supjaustykite mažais rombiukais ir apkepinkite 1 šaukšte aliejaus. Skrebučius pabarstykite druska. Cukinijos griežinėlius sudėkite į 4 gilias pašildytas lėkštes ir supilkite sriubą. Pabarstykite skrebučiais, papuoškite paliktais builio lapeliais.

Twitter