Reikia:
3 pakelių sausainių “Gaidelis”;
4 paprastų varškės sūrelių su razinomis;
150 g sviesto;
1 stiklinės šilto pieno;
1 valg. šaukšt. kakavos arba tirpios kavos;
100 g cukraus;
0,5 arbat. šaukšt.vanilinio cukraus;
1 valg. šaukšt. rūgščios uogienės;
1 arbat. šaukštelio maltų riešutų;
pusės banano;
2- 3 marmeladinių saldainių;
pieniško arba juodojo šokolado plytelės (100 g).

Gaminimas:
Sūrelius ištrinti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Masę padalinti į 3 dalis. Į vieną dalį dėti kavos arba kakavos, o į kitas dvi dalis dėti maltų riešutų, banano, vanilinio cukraus, pasmulkintų marmeladinių saldainių.
Ant stalo padėti polietileninį maišelį. Sausainius pamirkyti piene ir dėlioti ant maišelio 3 x 6.
Tepti 1 baltos masės dalį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti kakavinės masės sluoksnį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti antrą baltos masės dalį ir per vidurį nutiesti uogienės juostelę.
Paimti maišelį už keturių kampų, suformuoti stogelį- trikampį nestipriai suspaudžiant. Apgaubtą maišeliu pyragą palikti šaldytuvo kameroje apie 2 val.
Po 2 val. dubenėlyje išlydyti 50 g sviesto su šokolado gabalėliais ir gauta mase aplieti pyrago-torto viršų. Galima papuošti konditeriniais saldainukais. Pyragą- tortą laikyti šaldytuve, kad netįžtų.

Twitter