1 žąsis,
4-5 obuoliai,
3 riekės „Bočių“ duonos,
1 didelis svogūnas,
pusė stiklinės lazdynų riešutų,
truputis džiovintų čiobrelių,
1 butelis (0,5 l) šviesaus alaus,
druskos, pipirų,
2 morkos,
svogūnas arba poras.
Paruošimas:
Paruoštą žąsį pabarstome druska, pipirais, čiobreliais, įtriname ir palaikome per naktį.
Obuolius ir duoną supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūnus, suberiame riešutus, įdedame druskos, pipirų, čiobrelių ir išmaišome. Įdaro prikemšame žąsį, užsiuvame.
Skardoje išdėliojame supjaustytą morką bei svogūnus, įdedame žąsį krūtine žemyn ir į skardą įpilame pusę butelio alaus. Kepame palaistydami kepimo sultimis 1,5 val., po to žąsį apverčiame, supilame likusį alų ir dar kepame 1,5 val. nuolat palaistydami. Kad žąsies oda gražiai apkeptų, prieš baigiant kepti galima dar pabarstyti druska.
Iš kepimo metu susidariusių sulčių, jas perkošus, įpylus grietinėlės ir vandenyje ištirpinto krakmolo bei užvirinus galima pagaminti skanų padažą.

Twitter