Sultiniui su daržovėmis galima imti įvairią mėsą : jautieną, kiaulieną, paukštieną ar avieną.Virti kaip skaidrų sultinį.Į jį dedama daržovių :
2 morkos,
1/8 gūžės kopūstų,
3 bulvės,
0.5 stiklinės pupelių,
1 maža žiedinio kopūsto gūžė,
skiltelė griežčio.

Daržoves nuvalyti, nuplauti ir atitinkamai supjaustyti.Bulves supjaustyti dantytu peiliu pailgais gabaliukais, morkas apvaliais griežinėliais, kopūstus kvadratiniais gabalėliais, žiedinius kopūstus išskirstyti žiedeliais, o pupeles, jeigu jos džiovintos, išbrinkinti.Kiekvieną daržovių rūšį virti atskirai pasūdytame vandenyje, dedant jas į verdantį vandenį(tik džiovintos pupelės verdamos be druskos; kopūstinės daržovės verdamos atidengus dangtį), o paskui, nusunkus vandenį, sudėti į nuskaidrintą sultinį.Visas daržoves galima virti ir nuskaidrintame sultinyje, tik į sultinį pirmiau reikia dėti tas daržoves, kurios ilgiau verda, būtent pupeles, morkas, o paskui dėti griečiau suverdančias daržoves.Sultiniui su daržovėmis išvirus, pridėti supjaustytų žalių petražolių lapelių.

Twitter