Išvirti skaidrų sultinį.
Virtinukams :
400 g jautienos su lajumi,
1 svogūnas,
2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis,
truputis mairūno.

Virtinukus galima gaminti vien tik iš jautienos arba per pusę jautienos ir kiaulienos mėsos.Jautieną ir kiaulieną su žaliu svogūnų permalti du kartus, pridėti druskos, pipirų, sutrinto mairūno, truputį sultinio ir gerai išmaišyti.
Iš miltų, kiaušinio ir 1/4 stiklinės vandens užminkyti nekietą tešlą, plonai iškočioti ir, uždėjus mėsos rutuliukus, su apvalia forma daryti virtinukus.
Sultinį užvirinti, sudėti virtinukus ir virti (10 min), kol jie visi iškils į paviršių.Norint gauti skaidrią sriubą, reikia virtinukus virti atskirai pasūdytame vandenyje ir išgriebus užpilti karštu sultiniu.
Duodant į stalą, įdėti pjaustytų petražolių lapelių ir truputį sviesto.

Twitter