1 baltagūžio kopūsto galva,
200 g fermentinio sūrio,
200 g rūkytos ar virtos dešros,
100 g virtos mėsos ir kumpio,
agurkas,
pomidoras,
keletas ridikėlių,
vynuogių kekė,
obuolys.

Kopūstas, nuėmus pažeistus ir nešvarius lapus, nuplaunamas ir lygiu pjūviu nupjaunama apačia.Taip paruoštas kopūstas pastatomas ant padėklo ar lėkštės ir prismaigstomas pikantiškų sumuštių.
Pikantiškiems sumuštiniams dešra, mėsa ir įvairių rūšių sūris supjaustomi nedideliais kubeliais.Daržovės ir vaisiai taip pat, jei reikia, supjaustomi, žiūrint, kad visi gabalėliai būtų maždaug vienodos formos ir dydžio.
Sūrio, dešros ar mėsos kubeliai, vieni ar suderinti su daržovėmis ir vaisiais, specialiais sumuštinių smeigtukais prismeigiami prie kopūsto.
Prie tokio prismaigstyto pikantiškais sumuštiniais kopūsto atskiroje lėkštėje patiekiamos apteptos sviestu arba aliejuje kepintos duonos riekutės.Kiekvienas valgantysis pats pasirenka ir pasidaro sumuštinį.Panašiai galima pikantiškus sumuštinius prismeigti ant didesnio obuolio, agurko ar arbūzo.

Twitter