200-300 g fermentinio sūrio

įdarui (1):
karšto rūkymo žuvis
2 kietai virti kiaušiniai
1 svogūno galvutė
majonezo

arba (2):
100 g rūkyto kumpio
alyvuogių
1 virta morka
žalumynų
majonezo

Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min.. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.

Twitter